Tutaj poprzednia część relacji - cz. 11
Dzień 11 -02 sierpień 2016 trasa – wycieczka rowerowa Leśniewo- Piaski- Guja- Bajory Małe- Leśniewo https://goo.gl/maps/FitRx6Aw34p
Dzisiaj daliśmy odpocząć naszym „koniom mechanicznym” umieszczonym pod maską kampera i wybraliśmy się na wycieczkę rowerową po okolicy. Przede wszystkim chcieliśmy obejrzeć jedyną w pełni ukończoną, wyposażoną i sprawną śluzę na trasie kanału Kanału Mazurskiego, czyli śluzę Piaski (Guja).
Śluza Piaski (Guja)- podaję podwójną nazwę, bo śluza ta, usytuowana w połowie drogi między miejscowościami Piaski i Guja zawdzięcza swoją nazwę właśnie tym miejscowościom.
Fragment Kanału Mazurskiego za śluzą Guja
Po sesji zdjęciowej przy śluzie, popędziliśmy naszymi welocypedami dalej, podziwiając przy okazji „piękne okoliczności mazurskiej przyrody”.
Most drogowy nad trasą Kanału Mazurskiego
Parking śródleśny i nasze miejsce odpoczynku na trasie.
Po przejechaniu prawie 30 kilometrów, zrobiliśmy w Leśniewie niezbędne zakupy i po powrocie do kampera oddaliśmy się słodkiemu lenistwu, aby wypocząć przed czekającymi nas jutro atrakcjami.
Ciąg dalszy nastąpi.
Tutaj dalsza część relacji - cz. 13
Kajakiem, kamperem i rowerem po woj. warmińsko- mazurskim (cz.12)
Regulamin forum
Wykorzystywanie, powielanie i kopiowanie treści autorskich - tekstów, zdjęć z Forum KBP - Karawanier bez zgody Autora i Administratora Forum, jest zabronione.
© 2012-2025 KBP Karawanier.
Proszę zamieszczać swoje relacje te karawaningowe i te innymi środkami transportu.
Z racji ograniczonej pojemności serwera, prosiłbym o wklejanie w relacje linków do zdjęć, a nie samych fotek.
Wykorzystywanie, powielanie i kopiowanie treści autorskich - tekstów, zdjęć z Forum KBP - Karawanier bez zgody Autora i Administratora Forum, jest zabronione.
© 2012-2025 KBP Karawanier.
Proszę zamieszczać swoje relacje te karawaningowe i te innymi środkami transportu.
Z racji ograniczonej pojemności serwera, prosiłbym o wklejanie w relacje linków do zdjęć, a nie samych fotek.
Kajakiem, kamperem i rowerem po woj. warmińsko- mazurskim (cz.12)
Kiedy szereg uzurpacji zdradza zamiar wprowadzenia władzy despotycznej, to słusznym jest odrzucenie takiego rządu.1776r Deklaracja Niepodległości
- Sławcio
- Karawanier
- Imieniny: 0- 0- 0
Re: Kajakiem, kamperem i rowerem po woj. warmińsko- mazurskim
Mocna rzecz.
Pozdrawiam Sławek
Nie mam już Viaderka i Devilnej Hondy. Mam za to mniejszość niemiecką.
Nie mam już Viaderka i Devilnej Hondy. Mam za to mniejszość niemiecką.
Czuję że w tym roku odwiedzę te śluzy. Tyle razy byłem na Mazurach i nie miałem pojęcia że tam są takie ciekawe budowle....
U mnie pada.
Czytam i myślę o Lecie.
Fajna relacja.
Czytam i myślę o Lecie.
Fajna relacja.
Przyłączam się do akcji:
Jeszcze nie wiem
Jeszcze nie wiem
No, no pogratulować relacji i wyprawy.
- Gabor
- Forumowicz
Piękne fotki. Fajna relacja.
Potrzebny jest czyjś uśmiech, aby samemu też się uśmiechnąć. Grzegorz z Małżonką.
- Ciok
- Old Traveler
- Imieniny: 0- 0- 0
Te śluzy robią wrażenie. Zazdroszczę, że mogłeś je oglądać.
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto