Proszę zamieszczać swoje relacje te karawaningowe i te innymi środkami transportu.
Z racji ograniczonej pojemności serwera, prosiłbym o wklejanie w relacje linków do zdjęć, a nie samych fotek.
Jutro wyjeżdżamy do Cro na dwa tygodnie , jesteśmy już spakowani i gotowi, rano ostatni przegląd naszego ekwipunku i w drogę, tak jak w zeszłym roku jedziemy przez Czechy, Austrie, Slowenie i Chorwacje.
Z pod Łodzi mamy 1250 km. Jak dojdziemy na miejse zrobię pare fotek i wrzuce.
Chciałem wstawić fotkę naszego zestawu ale są ograniczenia forum, Edit Slawcio
On opisał całe urządzenie do wciągania i opuszczania łodzi na www.pickupklub.pl pozostaje po jego powrocie złapać go za pewną część ciała i zmusić do opisania tego tutaj.
Kot nie jedzie pilnuje domu
Rezerwacje robiłem wcześnie bo chciałem mieć pewne miejsce w pierwszej lini brzegowej przy plaży.
Skuter wciągany po trapach ręczną wyciągarką, dwie osoby 10 minut.
Nie mam teraz czasu pisać bo jest tu co robić, bardzo ciepło, internet 2 godziny dziennie gratis, cały opis zrobię po powrocie,
Cummins nie był głośny średnio miał 2 tys obrotów, gorzej z podjazdami w Austrii i Cro , na tempomacie mi się grzała bo ja chciałem stówką wjechać tam gdzie inni 60 km/h, ale daliśmy radę.
Narka idę się popluskać w morzu sloneczko
Camp Zaton na wysokim poziomie, duży szeroki, w katalogach pisze że ma 100 ha powierzchni całkowitej.
Polecam zabrać rower, hulajnogę lub inne podręczne wozidełko, ułatwia życie na campie.
Dużym minusem jest odległość do sanitariatów z pierwszej lini brzegowej, sanitariaty dla przyczep są dwa centralne, ale bardzo duże i oceniam je na 5 gwiazdek.
Duży basen dla dorosłych oraz duży płytki brodzik dla dzieci z zjeżdżalnia, są bary na plaży, pizzeria, restauracje, pasaż handlowy.
plaża szeroka i długa, boisko do siatkówki, małe bramki do piłki nożnej. Piasek słabej jakości ale lepsze to niż kamienie,
kąpielisko w 80 % z dnem piaszczystym, woda bardzo klarowna, trochę większych kamieni, sporo rybek, dużo krabów. Warto zabrać maskę. Kąpielisko idealne dla dzieci sloneczko
Obok kąpieliska mały porcik z bojkami dla małych łódek i pomostem dla większych, cumują też dwa statki które pływają do parku krajobrazowego Kornati.
Na campie non stop chodzi ochrona, pełne poczucie bezpieczeństwa, auto może być otwarte i nic na pewno nie zginie. Więcej o campie na stronie Zaton.hr
Na campie jest supermarket, ceny wyższe od zwykłego w mieście o około 30-35 %, warto zabrać skuterek żeby jeździć po większe zakupy, albo jechać autem.
Trasa:
Polska Viatoll
Czechy winietka miesięczna 440 koron
Austria winietka 10 dniowa 8,30 euro
Słowenia winietka miesięczna 30 euro
Chorwacja bramki, do wysokości miasta Zadar zapłaciliśmy coś koło 40 euro w jedną stronę.
Pogoda:
na 14 dni dwa były pochmurne i padało przez 1 dzień z przerwami, reszta non stop pełne słońce bez żadnej chmurki.
Odradzam wyjazd w Lipcu i sierpniu ponieważ jest pełne oblężenie campu i korki na autostradzie. W większość na camp przyjeżdża i wyjeżdża się w sobotę.
Zaliczyliśmy piękne miasto Zadar z murami obronnymi w porcie, oraz stare miasto.
Jak macie jakieś szczególne pytania to śmiało , teraz nie przychodzi mi nic więcej do głowy.
Skuter wjeżdżał na trapach ciągnięty przez ręczną wyciągarkę, na przyszły wyjazd planuje jakiś mały ribek ponton , pełno tego mieli na campie , mniej problemowy i można zabrać 5-6 osób , no i nie pali jak smok.
Fotek mało bo większość mam prywatnych i nie chcę zamieszać w sieci.