Jesienne Roztocze
Regulamin forum
Wykorzystywanie, powielanie i kopiowanie treści autorskich - tekstów, zdjęć z Forum KBP - Karawanier bez zgody Autora i Administratora Forum, jest zabronione.
© 2012-2021 KBP Karawanier.
Proszę zamieszczać swoje relacje te karawaningowe i te innymi środkami transportu.
Z racji ograniczonej pojemności serwera, prosiłbym o wklejanie w relacje linków do zdjęć, a nie samych fotek.
Wykorzystywanie, powielanie i kopiowanie treści autorskich - tekstów, zdjęć z Forum KBP - Karawanier bez zgody Autora i Administratora Forum, jest zabronione.
© 2012-2021 KBP Karawanier.
Proszę zamieszczać swoje relacje te karawaningowe i te innymi środkami transportu.
Z racji ograniczonej pojemności serwera, prosiłbym o wklejanie w relacje linków do zdjęć, a nie samych fotek.
Jesienne Roztocze
Tegoroczny sezon karawaningowy tradycyjnie kończymy na Roztoczu. Ponieważ po wielu latach bytności w tych samych okolicach nie znalazłem jakiegoś nowego, ciekawego tematu, a nie chciałbym pozostawiać szanownych czytelników bez chociaż jednej fotografii z naszej roztoczańskiej bytności, przedstawiam widok jaki zastałem w miejscu zwanym "Fryszarka", dawnej osadzie w Puszczy Solskiej nad rzeką Sopot. Jej nazwa wywodzi się od “fryszerki”-pieca, w którym prowadzono proces świeżenia surówki, polegający na usuwaniu domieszek z rudy poprzez jej utlenianie.

Kiedy szereg uzurpacji zdradza zamiar wprowadzenia władzy despotycznej, to słusznym jest odrzucenie takiego rządu.1776r Deklaracja Niepodległości
-
- Forumowicz
- Imieniny: 27- 1- 0
Re: Jesienne Roztocze
A co to za pnącze tak ładnie się czerwieni Jesienią?
Nie obchodzę tych starych urodzin.
Mam na imię Jerzy.
Mam na imię Jerzy.

To jest jakiś dziki winobluszcz. Tak przypuszczam.
Kiedy szereg uzurpacji zdradza zamiar wprowadzenia władzy despotycznej, to słusznym jest odrzucenie takiego rządu.1776r Deklaracja Niepodległości
Pięknie to wygląda. 

-
- Forumowicz
- Imieniny: 27- 1- 0
Pewnie i racja. A bluszcz to winobluszcz czy co innego?

Nie obchodzę tych starych urodzin.
Mam na imię Jerzy.
Mam na imię Jerzy.

Roztocze na jesień jest piękne.
A moim skromnym zdaniem najpiękniejsze jest zimą.
A moim skromnym zdaniem najpiękniejsze jest zimą.
"Chłop jest potrzebny wyłącznie do jednego.."
- Ciok
- Old Traveler
- Imieniny: 0- 0- 0
Piękne zdjęcie. 

„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Kochani cieszymy się, że w dalszym ciągu wybieracie wypoczynek na Roztoczu a jeszcze bardziej, że w Waszych planach pozostało Górecko Stare. Pomimo utrudnień związanych z remontem naszego obiektu, obostrzeń wynikających z pandemii staraliśmy się rekompensować Wam wszelkie niedogodności, służąc swoją informacją na temat atrakcji turystycznych, miejsc gdzie można zbierać runo leśne, tarninę i inne owoce. Jest nam bardzo miło, że los pozwolił spotkać się z Irkiem i Elą, Gumisiami, Iloną i Dzidkiem, rodziną Czadernów, Kasią i Krzysztofem, Anią i Tadeuszem, Kasią i Oktawiuszem, Markiem, Mariolą, Julcią i Jej mężem Tomkiem, Anią i Zbyszkiem. Leszkiem. Fakt, większości z was nie mogliśmy przyjąć w "Starej szkole" ale mamy nadzieję, że niebawem otworzymy dla Was bramy i będziemy Was gościć w znacznie lepszych warunkach. Fajnie, że zainteresowani mogli znaleźć swojskie jedzonko w punkcie RHD "U Gosi" i w nowo powstałym miejscu "pod lasem". Naszą werandę wzbogaciliśmy o ofertę autorskiej galerii obrazów Alicji. Przeciwności losu sprawiły, że w tym "dziwnym roku" nie dane nam było spotkać się z Andrzejem czy też Sebastianem z Częstochowy. Pozostajemy do Waszej dyspozycji, chcemy służyć fachową informacją turystyczną abyśmy wspólnie mogli wpływać na jakość usług turystycznych oferowanych przez wybierane przez Was podmioty turystyczne. Czekamy na Wasze uwagi, sugestie i spostrzeżenia bo tylko razem w ten sposób możemy wpływać na możliwie najlepszą jakość marki Roztocze.
Dziękujemy za miłe słowa, a przede wszystkim za możliwość korzystania z waszej gościnności.
- Sławcio
- Karawanier
Bardzo miło wspominamy pobyt w Górecku w "Starej Szkole"
Jeżeli tylko sytuacja z koroną się wyjaśni, to pewnie się jeszcze spotkamy.
Pozdrawiamy

Pozdrawiam Sławek
Nie mam już Viaderka i Devilnej Hondy. Mam za to inną Suzi.
Nie mam już Viaderka i Devilnej Hondy. Mam za to inną Suzi.

- Ciok
- Old Traveler

Jesień na Jurze jest piękna, ale ta na Mazowszu też urodziwa
Myślałem, że się nie wklei, a jednak!

Link do zdjęcia jest bezpośrednio do aplikacji, z której czasami korzystam.
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.